בלוג

איך להגביר את המוטיבציה בעבודה

איך להגביר את המוטיבציה בעבודה?

מה גורם לעובדים לבחור במקום עבודה מסוים ולהישאר בו?

כסף? שעות עבודה נוחות? בטחון תעסוקתי? קרבה לבית? תחושת שייכות? 

מימוש עצמי? חלב סויה?

מה באמת משאיר עובדים בארגון לאורך זמן ולא רק משאיר אלא הכי חשוב – גורם להם להיות מרוצים ויעילים? 

ממש כמו בסולם הצרכים של מאסלו, חלק מסוים של העובדים, אותו חלק שלא מסתפק רק בשכר טוב או ביציבות תעסוקתית, מחפש להרגיש ממומש ומוגשם, שהיכולות והתשוקות שלו באות לידי ביטוי בתפקיד אותו הוא ממלא (וכמובן, שהוא גם זוכה על כך להערכה). בשפה שלי, אני קוראת לכך – לממש את המתנה שבך. בעידן של ימינו זו כבר לא פריבילגיה, זה עניין שבשגרה.

ממה מורכבת המתנה איתה נולדנו?

היי, אני אודליה יקיר,  אשת תקשורת,  סופרת, מרצה ומייסדת שיטת "המתנה שבך", הדוגלת בכך שכולנו, כל אחת ואחד מאיתנו, נולדנו עם מתנה יחודית דרכה באנו להשפיע לטובה על העולם. לכולנו יש כזו ואין שתיים שהן זהות. המתנה איתה נולדנו היא תמהיל יחודי של חוזקות מולדות, תשוקות וכלים גופניים (למשל, אצל זמרים, הקול הוא הכלי החזק). 

דוגמאות למתנות יכולות להיות למשל, היכולת לחבר בין אנשים, היכולת לגרום לאנשים להיפתח בפנייך, היכולת לגרום לאנשים להרגיש בנוח עם עצמם, היכולת לגרום לאנשים ללכת אחרייך וכו'. המתנה שלנו לא משתנה, היא מולדת, היא המהות שלנו. 

מה שכן משתנה זה הדרך שבה נרצה לתת לה ביטוי בתקופות חיים שונות. לכן יותר ויותר נפוץ היום לראות סופרים שהם גם רופאים (למשל, חלאד חוסייני, "רודף העפיפונים"), מתכנתים שהם גם מוזיקאים, עורכי דין שהם גם שפים וכיו"ב . מדובר במקצועות שונים שהם ביטוי של אותה המתנה. איך? למשל, אצל חאלד חוסייני, יש לי השערה שהיכולת של הסופר חוסייני לספר סיפורים  עזרה לו לגרום לילדים חולים לשתף פעולה בטיפול.

למה חשוב שהארגון יעודד אותי לממש את עצמי?

כשאנחנו מרגישים ממומשים, הערך העצמי שלנו עולה, אנחנו מרגישים מפותחים ומתפתחים ולכן מקום עבודה שעוזר לי לבטא את המתנה שבי, הוא כזה שיהיה לי קשה לעזוב. במיוחד כשמדובר בעובדים איכותיים בתפקידים גבוהים. 

הארגון יכול לעודד את מימוש המתנה של העובדים בכמה אופנים. הוא יכול לאפשר למשל לעובדים לבטא חוזקות שלהם שלא באות לידי ביטוי בתפקיד עצמו בדרכים אחרות, למשל מתכנת שמאוד נהנה לנגן יוכל להופיע באירועים של הארגון. 

אופציה נוספת היא ניוד בתוך הארגון בין תפקידים שונים, כשאנחנו מזהים אשת מכירות שמאוד טובה בעמידה מול קהל, נדאג שהיא תמלא גם תפקידי הדרכה. בצורה כזו מקומות עבודה מאפשרים ביטוי של כמה שיותר יכולות של העובדים בתוך הארגון, ומכאן לתחושת הגשמה עצמית, צמיחה ושביעות רצון.

למה לארגון להזמין את הרצאת "מימוש עצמי במקום העבודה"?

ההרצאה מזמינה את קהל העובדים להתבונן בתפקיד שלהם ובמקום העבודה לא רק כמקום שמשלם משכורת ומספק חיי חברה, אלא גם כמקום שמצד אחד מביא לידי ביטוי את המתנה שבנו ומצד שני מפתח חלקים נוספים בה. 

המשימות שבאות לנו בקלות בתפקיד, הן למעשה המקומות שמבטאים את מימוש המתנה שבנו, ואילו המקומות המאתגרים, מפתחים אצלנו חוזקות נוספות כדי להפוך את המתנה שבנו לכמה שיותר הוליסטית ועשירה. 

כל תפקיד שעשינו, אנחנו עושים ועוד נעשה, הוא חלק מהאבולוציה של ההתפתחות של המתנה שבנו. למשל, לפני כעשור עבדתי כאשת מכירות בחברה גדולה. זה היה בית ספר מצוין למכירות, שלימד אותי הרבה ממה שאני יודעת כיום ומשתמשת בו.  הוא עזר לי להביא לידי ביטוי את האנרגיה שבי, ההומור, התקשורת הבינאישית והעמידה מול קהל ואתגר אותי לפתח יכולת לעבוד בצוות, שהייתה עד אז לא בשיאה, בלשון המעטה…

האם ההרצאה לא עלולה לגרום לנטישת עובדים?

לא בשנת 2021, בואכה 2022. קודם כל, בואו נהיה כנים, אף אחד לא קם ועוזב כל כך מהר מקום עבודה. בטח לא כזה שטוב לו בו. שנית, גם אם יקום עובד ויעזוב, זה לא בגלל ההרצאה (למרות שהיא מעולה אל תטעו), זו כנראה החלטה שהתבשלה בתוכו זמן רב והיי, אתם לא באמת רוצים מישהו שלא רוצה להישאר, קצת כמו זוגיות שכבר נגמרה בה האהבה. 

הפידבקים על ההרצאה (שמועברת גם כסדנה), מצוינים וגורמים גם למנכ"לים ולחבר'ה בתפקידים בכירים, להשתתף בה ולנסות לפענח עד סופה – "מהי המתנה שבי?" כבר היה מנכ"ל שצרח "יש לי! יש לי! אני יודע לתת לעובדים/אנשים סביבי תחושת חופש ושאני סומך עליהם ואז זו נבואה שמגשימה את עצמה!" (בחיי שהייתי צריכה לקחת יותר).

מה הערך שהעובדים יקבלו מההרצאה?

  • שעה של מוטיבציה והשראה שמועברת בשיתוף עם הקהל.
  • העלאת המורל האישי.
  • הבנה של העובדים שהתפקיד הנוכחי שלהם בהכרח מפתח ומצמיח אותם.
  • הבנה של העובדים את הערך היחודי והמהות שלהם כבני אדם.
  • הגברת תחושת הסיפוק, הרווחה האישית והערך העצמי של העובדים.
  • נפילת אסימונים לגבי חוזקות ותשוקות נוספות בנו שטרם נתנו להן ביטוי.
  • העלאת קרנו של מקום העבודה שמאפשר לעובדים להתפתח כאינדיבידואלים בתוך הארגון.
  • הרבה צחוק ומנכ"ל שמבין שהוא חייב לשיר ב-Hppay Hour  הבא!


מה אני אקבל?

צ'ק!

לאיזו ארגונים ואירועים ההרצאה מתאימה?

  • אירועי העשרה.
  • סדנאות מנהלים.
  • ימי האישה.
  • סדנאות גיבוש בצוותים קטנים.
  • הרצאות בנושא מוטיבציה והגשמה עצמית בארגון.
  • מתאימה במיוחד לארגונים עם ראש פתוח שלא מפחדים שהרצאה כזו תגרום למישהו ללכת, אלא ההיפך – מתוך אמונה בערך של הארגון כמקום שכייף להיות חלק ממנו. וברור שכייף, הוא הביא את ההרצאה של אודליה יקיר!

קצת עליי ואיך הגעתי לפיתוח השיטה

לא אלאה אתכם בכל הסיפור (ואני גם רוצה שתזמינו את ההרצאה) אבל עברתי גלגולים רבים בקריירה שלי, או יותר נכון, קריירות. ממדריכת כושר לדיילת אוויר, שחקנית, סטנדאפיסטית, עיתונאית, סופרת, יוצרת טלוויזיה, מרצה וכעת מנחה ואף סופרת (ספר אחד נחשב?). בקיצור, חוץ מרפואה וממורה לנהיגה (עברתי טסט רביעי בקושי) למדתי הכל. 

כשהתבוננתי על הדרך שעברתי ועל שלל התפקידים שביצעתי ניסיתי להבין מה המכנה המשותף שבין כולם. ואז נפל לי האסימון שהמתנה שבי היא.. טוב, נו, בשביל זה תצטרכו לשמוע את ההרצאה –😊

שמעו, נהנו, זיהו את המתנה האישית ושמחים להמליץ בחום:

"שמחנו לארח את אודליה אצלנו  כבר מספר פעמים, הרצאת "המתנה שבך" גרמה למנהלות הגיוס שלנו להתאהב מחדש בתפקיד ולא רק כתלוש משכורת, אלא בעיקר ככלי למימוש עצמי. התגובות של המשתתפות היו נלהבות תוך כדי ההרצאה וגם לאחריה. הנושא הועבר בהמון קלילות ושיתוף הקהל ועם זאת גם בעומק ובהשראה".

רונה, מנהלת משאבי אנוש, חברת SQLink

חברת לוגאון, משרד הבטחון, סגלים אקדמאיים ועוד. אורך ההרצאה: 60 דקות. 

ניתן להזמין גם כסדנת יום, באנגלית וגם בזום.

שתף המאמר:

אשמח לקבל פרטים על ההרצאה

איך אוכל לעזור?
דילוג לתוכן