כנס סיום שנה, הרמת כוסית לשנה החדשה, קיקאוף – מה שבטוח,
כל סוג של אירוע חברה צריך מנחה טוב. ואני אשמח לעזור לכם בכך, כלומר, אני המנחה -😊
אהלן, אני אודליה יקיר, נעים להכיר ואני מנחה אירועים וכנסים של חברות מזה כעשור בעברית ובאנגלית, בארץ ובחו"ל (לפני שהכל עבר לזום…). הנחיית אירועים עם דגש מאוד גדול על הומור, כי צחוק מוסיף המון למינגלינג באירוע, לאווירה הכללית וגם לחשבון הבנק שלי -😊
אנחנו מדברים או נפגשים, לרב גם וגם, אני לומדת את האירוע שלכם, מי הדוברים, מה הנושא הכללי, על מה אפשר לצחוק ועל מה פחות, האם להיכנס כדמות אחרת או כאודליה (שאם נהיה כנים, גם אני דמות בפני עצמי). ואז אני מתחילה לכתוב את האירוע, נאום פתיחה מלא הומור, הצגה קלילה של המשתתפים, יציאה כיפית ללאנץ' וסיכום מוצלח עם פאנץ'. אני שולחת לכם, אתם מתקנים, מוסיפים, מחדדים. וכך הלוך ושוב עד שיש לנו את זה מצחיק!
כי זה תורם להנאה ולהצלחה של האירוע. כי הקהל יזכור אותו לאורך זמן. כי היום כבר ברור שהומור לא גורע מאיכות, רצינות ורשמיות האירוע, אלא רק מוסיף, מתבל ומעצים. כי זה ממצב וממתג אתכם כחברה שיודעת לצחוק על עצמה ולוקחת את עצמה במידת הרצינות הנכונה. כי זה קודם כל ובסופו של יום, פאן! ומעבר למספרים, מסרים ומצגות – באנו להנות! אה, והכי חשוב, מסר שמוצג במהלך הנחיית כנסים בעזרת הומור – נטמע לזמן ארוך. תסתכלו על פרסומות הטלוויזיה, תם עידן הפרסומות המרגשות ("בוא הביתה…") ואנחנו בעיצומו של "שוקה שלום!".
אילו סוגי אירועים הנחתי בליווי הומור
לא מעט ודי הכל, רשימה חלקית תכלול את הענקת טקס יקיר העיר קריית ים לראש הממשלה לשעבר, מר בנימין נתניהו, כנס עולמי של חברת "קדימה מדע" במצודת דוד בירושלים בנוכחות מאות אורחים שכללה הנחיה באנגלית, קיקאוף חברת "קליקסופטוואר" העולמית בתל אביב בנוכחות נציגים מכ-20 מדינות שונות, כנס חברת התרופות הבינלאומית "אסטרהזניקה" באנגלית ועוד.
על אילו נושאים אפשר לצחוק בכנסים של חברות?
במהלך הנחיית אירועי חברה ההומור כמובן חייב להיות מותאם לאופי האירוע. בדרך כלל אבחר לצחוק על נושאים שההומור מעצים אותם ולא להיפך.
אפשר לצחוק על נושאים אקטואליים, המקום הספציפי בו הכנס נערך, האוכל שמוגש, נושא הכנס וכדומה. אני כמעט תמיד נוהגת גם לצחוק עליי כשאני מציגה את עצמי כמנחת האירוע (קצת הומור עצמי אף פעם לא מזיק) ואפשר כמובן להשתמש בהומור בהצגת הדוברים בדרך שמחמיאה להם.
למשל, באחד הכנסים הזמנתי את נשיאת החברה ותיארתי את פעילותה הרבה, זו הייתה תקופה שהיינו ללא ממשלה יציבה, כך שבחרתי לסיים את ההצגה שלה , "בבקשה תנהלי גם את המדינה שלנו", זה הצחיק את הקהל, שהבין את ההומור ברוח התקופה ובו זמנית החמיא לה.
בכנס אחר, הודיתי לדובר מסוים כשהוא ירד מהבמה ושאלתי את הקהל בקול אם הוא הצליח להתרכז במה שהדובר אמר, או שכמוני, כולם היו עסוקים להבין מהיכן הג'קט היפה שאותו דובר לבש (הוא היה ממוצא הודי ולבש גלביה ססגונית ומיוחדת).
על מה לא נצחק?
נושאים רגישים כמובן, כגון פוליטיקה (ממש לא…), נקודות כאב של מדינות מסוימות, סקס, או כל נושא אחר שנוי במחלוקת (לא שעשיית סקס שנויה במחלוקת.. אבל לכל מדינה ההעדפות שלה, אז רצוי להימנע).
איך משתמשים בהומור עם קהל בינלאומי?
תתפלאו, גם אמריקאים, בריטיים וברזילאיים אוהבים לצחוק. זה לא סוד. אפשר לצחוק על המדינות עצמן מהן מגיעים הנציגים, שוב, בצורה מחמיאה. למשל, לברזילאים לאחל שהם יהנו מהאוכל, כי אנחנו יודעים שהם רגילים לסטנדרטים אחרים ולבריטים פשוט לאחל, להנות. זה מלכד ולא באמת פוגע ברגשות אף אחד.
החוכמה היא ללכת בין הטיפות, לצחוק ברוח טובה על מה שאפשר ומותר. אם חלילה הכנס נערך בזמן התקפת טילים בארץ, אפשר להודות לקהל על האומץ להגיע ושסוף סוף יכולה להיות להם הזדמנות להיות ניצבים בסרט אקשן אמיתי. ארגנו להם במיוחד. מניסיוני, רב המדינות המערביות יהנו מהומור משובח. לגבי מזרח אסיה, טוב, עדיין לא יצא לי להנחות שם…😊
לסיום, כמה מילים עליי:
אני מביאה להנחיה את שלל היכולות שלי והניסיון שצברתי, כעיתונאית, מרצה וסטנדאפיסטית. אני משלבת בין רשמיות, אנגלית רהוטה והומור. יחד עם מארגני הכנס אנחנו מחליטים אם יש צורך בפודיום, האם אחזיק כרטיסיות, האם יש צורך שאעלה להודות אחרי כל דובר וגם, כמה לדבר ביניהם. חשוב לי שהאירוע שלכם יהיה מוצלח כדי שיום אחד תשאלו אותי, "פנויה בעשירי להנחות בטקסס?"