מדובר בהרצאה אינטראקטיבית בהשתתפות הקהל (אל דאגה, רק אם הוא רוצה והוא בד"כ רוצה, אפילו מפכ"ל המשטרה ישב אצלי בשורה הראשונה). בהרצאה אני מסבירה לקהל למה הומור הוא כלי לתת אהבה, איך בעזרתו מאמצים גישה אופטימית לחיים, כמו גם איך לומדים לפעול מול האחר ממקום נטול אגו. אני לוקחת דוגמאות אמיתיות ונפוצות מחיי היום יום של סיטואציות מביכות, מכעיסות, עמומות וכיוצא בזה, ומראה איך לפתור אותן בעזרת הומור בהצלחה. הפתרונות מצחיקים ויעילים. במהלך ההרצאה אני גם מקרינה קטעי וידאו קצרים ומלמדת טכניקות לפיתוח חוש ההומור. צחוק, השראה, כלים.
אז נכון שבכל הרצאה הקהל רוצה לצחוק, אבל בהרמות כוסית במיוחד. ולכן, הרצאה שמועברת בהומור על הכח של ההומור, מתאימה ליציאה לחופשת החג בצורה מחויכת, יותר מאשר, לתחושתי, הרצאה שמבוססת למשל על סיפור אישי עצוב או הרצאה מקצועית נטו. כמו כן, בהרצאות שלי להרמות כוסית, אני נוהגת לשלב בין החומרים הקבועים גם דוגמאות ספציפיות במיוחד לחגים, למשל, איך רומזים בהומור לאורחים שהגיע כבר הזמן ללכת, או לפחות לעזור בפינוי הכלים? מה עונים לדודה ששואלת "מה להביא?", איך שומרים על הומור למרות המתחים בשולחן ובונוס לרווקים – מה עונים לסבתא שמנדנדת, "נו, מתי תתחתני?!"
בעיניי? לגבש את האורחים לפני היציאה לחופשת החג ולתת להם לצאת בצורה שמחה וקלילה כדי שיזכרו שהם גם רוצים לחזור -😊. זו אגב השאלה השנייה שאני שואלת כשמתקשרים אלי לברר אם אני פנויה (הראשונה היא "מה התקציב שלכם?" -😊). טיפ אחרון לסיום, בזמן ההרצאה תמיד מומלצת ישיבת תיאטרון, כלומר בשורות מול הבמה, וללא אוכל על השולחנות כדי לוודא ריכוז מירבי בהרצאה. האם כדאי לקיים את ההרצאה לפני הכיבוד או לאחריה? אני תמיד ממליצה לפני, כדי שגם אני אספיק לנשנש הפוך ומאפה. אבל אני גם תמיד יכולה לקחת קפה בטק אווי לחזור, אז בעצם, מתי שבא לכם.